Giriş
Kullanıcı Adı:

Şifre:

Beni Hatırla

Şifremi Unuttum

Hesap Oluştur!
Ana Menü
Aktif Kullanıcılar
3 kullanıcı çevrimiçi (1 kullanıcı Forum sayfasında)

Üyeler: 0
Ziyaretçiler: 3

Devamını Oku...
www.enunlusite.com Forum
   Dünyadan Haberler
     İngiltere'nin yeni başbakanı David Cameron oldu
Mesaj Gönderebilmek için Kayıt Olun

Cevaplı | Önce Yeniler Önceki Başlık | Sonraki Başlık | En alt
Gönderen Gönderi
mahmut
Gönderilme Zamanı: 2010/5/11 22:49
Webmaster
Nereden:
Gönderiler: 65
İngiltere'nin yeni başbakanı David Cameron oldu
İngiltere'nin yeni başbakanı Muhafazakar Parti lideri David Cameron oldu.

Open in new window

İngiltere'nin yeni Başbakanı David Cameron, Muhafazakar Parti ile Liberal Demokrat Parti'nin koalisyon hükümeti kurmayı amaçladığını söyledi.
İngiltere'de geçen hafta yapılan genel seçimde hiçbir siyasi parti hükümeti oluşturacak çoğunluğu elde edemeyince, partiler arasında beş gündür hükümeti kurma çalışmaları sürüyordu.
Kraliçe 2. Elizabeth'ten hükümeti kurma görevini aldıktan ve ülkenin yeni Başbakanı olduktan sonra Cameron, Downing Street'teki Başbakanlık konutuna geldi. Eşi Samantha ile birlikte konutun önünde kameraların karşısına geçen Cameron, Liberal Demokratlar'la koalisyon hükümeti oluşturmayı amaçladıklarını belirtti ve "Bunun ülkenin ihtiyacı olan güçlü ve istikrarlı bir hükümeti sağlama yolu olduğuna inanıyorum" dedi.
"Kraliçe benden hükümeti kurmamı istedi ve ben de kabul ettim" diyerek sözlerine başlayan Cameron, ülkenin istikrarı için çalışacağını ve "güçlü bir toplum oluşturmaları gerektiğini" söyledi.
"Siyasete girdim çünkü bu ülkeyi seviyorum" diyen Cameron, konuşmasının ardından eşi Samantha ile birlikte Başbakanlık Konutu "Number 10" kapısından içeri girdi.
İngiliz basını, iki siyasi partinin koalisyon hükümeti konusunda bir anlaşmanın eşiğinde olduğunu duyuruyor.

İNGİLTERE BAŞBAKANI GORDON BROWN İSTİFA ETTİ
İngiltere Başbakanı Gordon Brown, görevinden istifa etti.
Ülkede geçen hafta yapılan genel seçimde hiçbir siyasi partinin iktidar olacak çoğunluğu elde edememesi sonucu son 5 gündür hükümeti kurma çal ışmaları çerçevesinde, partisinin hükümeti kuramaması sonucu Brown, istifasını Kraliçe 2. Elizabeth'e sunacağını açıkladı.
Seçimden ikinci sırada çıksa da anayasal olarak ilk hükümeti kurma hakkı bulunan Başbakan ve İşçi Partisi lideri Brown, Downing Street'te Başbakanlık konutunun önünde bir basın açıklaması yaptı.
Eşi Sarah ile birlikte basının karşısına çıkan Brown, "Bu ülke için hizmet etmek ve ülkenin geleceği için çalışmak benim için bir ayrıcalı k ve onurdu. Yeni Başbakana görevinde başarılar diliyorum" dedi.
Brown, konuşmasının ardından çocukları ve eşiyle birlikte Başbakanlık konutundan ayrılarak, Buckingham Sarayına hareket etti. Gordon Brown, burada İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e istifasını sunacak.
Tony Blair hükümetinde 10 yıl Maliye Bakanlığını yürüten ve 2007 yılında Blair'den hem Başbakanlık hem de İşçi Partisi liderliği görevlerini devralan Brown, son üç yıldır bu görevleri yürütüyordu.
Cevaplı | Önce Yeniler Önceki Başlık | Sonraki Başlık |

Mesaj Gönderebilmek için Kayıt Olun

Arama
En Ünlü Site 2008-2010 www.enunlusite.com